×

Kurse intensive te gjuhes gjermane - A1 dhe A2

Kurs intensiv ne gjuhen gjermane per nivelet A1 dhe A2. Kursi mbahet ne qendren English For Life LLC ne qytetin e Kumanoves

Kohët e foljes në gjuhën shqipe

Kohët themelore të foljes janë e tashmja, e shkuara, e ardhmja.E tashmja tregon diçka që bëhet tani. Fryn erë dhe bie shi.

Kjo është fjala e vitit 2021

“Vax” është fjala e vitit për vitin 2021, sipas raportit vjetor nga Oxford Languages. E përdorur si shkurtim i fjalës vaksinë ose vaksinim. Fjala përdorej rrallë deri këtë vit, tha të hënën kompania, e cila boton Fjalorin Anglisht të Oksfordit.

Llojet e foljes

Foljet kalimtare dhe jokalimtare. Kalimtare janë ato që kanë një kundrinor, ndërsa jokalimtare janë ato që nuk kanë kundrinor. Foljet kalimtare ndahen në: kalimtare të drejta, ato që kanë një kundrinor të drejtë dhe në kalimtare të zhdrejta, ato që kanë një kundrinor të zhdrejtë.

“Gjuha shqipe”, çfarë duhet të dimë që të mos bëjmë gabime drejtshkrimore

Gjithandej nëpër internet, si në rrjetet sociale, forumet e ndryshme, por edhe në disa gazeta elektronike, shihet se nuk po respektohen rregullat e shkrimit të gjuhës shqipe. Si rezultat i mosnjohjes së mirëfilltë të rregullave drejtshkrimore, por dhe atyre gramatikore, ky fenomeni i bastardimit të gjuhës sonë ka kaluar në një gjendje alarmante

Cilat gjuhë të huaja mësohen më së shumti në Evropë?!

Gjuha angleze vazhdon të mbetet gjuha e huaj më e popullarizuar në Evropë. Sidoqoftë, në disa shtete anëtare të Bashkimit Evropian, mësimi i gjuhëve të tjera është gjë mjaft e zakonshme.

Kërko në blogjet tona

Shkarkoni aplikacionin tonë

Ofrojmë platformën tonë edukative Download on the App Store Get it on Google Play
×

Cakto nivelin tënd!

Qendra jonë ofron test falas për përcaktimin e nivelit të gjuhës angleze dhe të gjuhës gjermane.